Endring i maksimalprisene

Konkurransetilsynet har justert maksimalprisene i forskrift om takstberegning og maksimalpriser for løyvepliktig drosjetransport i gjennomsnitt med 0,91 %.

Justeringer av takstene skjer som en følge av den vedtatte økningen i den lave merverdiavgiftssatsen fra 10 % til 12 %. Norges Taxiforbund anmodet Konkurransetilsynet om å øke takstene med 1,82 % for å utjevne økningen i merverdiavgiftssatsen på 2 prosentpoeng. Forbundet argumenterte for dette i sitt høringssvar som du kan lese ved å følge lenken under.

De nye maksimalprisene fremgår av endringsforskriften, og kan finnes ved å følge lenken under. Ikrafttredelse for nye takster er torsdag 15. februar 2018.

Norges Taxiforbund er ikke fornøyd med den vedtatte økningen, og mener økningen i merverdiavgiften bør gjenespeiles i økningen i maksimalprisene. Forbundet vil undersøke muligheten for et ytterligere økningen i maksimalprisene.

Nye takstoblater kan bestilles gjennom forbundets nettsider om kort tid.

Lovdata

NTs høringssvar