ESA: norsk drosjeregulering er i strid med EØS-regelverket

ESA avga 22. februar en grunngitt uttalelse hvor de konkluderer med at den norske drosjereguleringen er i strid med EØS-regelverket.

ESA mener blant annet at behovsprøvingen og plikten for løyvehaver til å være tilknyttet en drosjesentral ikke er i tråd med retten til fri etablering etter EØS-avtalen artikkel 31. ESA gir Norge to måneders frist til å gjennomføre nødvendige tiltak for å rette seg etter uttalelsen.

Som en følge av ESAs ble Norges Taxiforbund, sammen med andre aktører, invitert til et møte med Samferdselsdepartementet 23. februar 2017 hvor statssekretær Tom-Christer Nilsen informerte om departementets videre arbeid knyttet til uttalelsen. Det ble også informert om arbeidet med ny yrkestransportlov.

Les referatet fra møtet her.