Tidenes sjanse til opprydding

Norges Taxiforbund - herunder Forum for Taxisentraler - gjør over helgen ferdig et dokument som skal oversendes samferdselsministeren. Der får hun oppskriften på all den opprydding hun måtte ønske i drosjenæringen, skriver NTs leder Tor Johannessen i bladet TAXI nr 3, som nå er i posten.

Samferdselsministeren utarbeider i vår et høringsnotat om endringer i Yrkestransportloven med forskrift. Taxiforbundets notat er et innspill til dette arbeidet.

Forbundets dokument gjennomgår alle de forslag som er fremmet gjennom de siste årene. Dels er de allerede tatt med i det arbeidet departementet er i gang med, dels er det andre forslag som forbundet har kommet med.

- Vi håper statsråden tar hele bredden i betraktning nå som yrkestransportloven og forskriften skal vurderes. Dette er tidenes sjanse til å få på plass næringens rammebetingelser, og fjerne uro og rot for lang tid fremover, skriver styrelederen og fortsetter:

Når drosjenæringen får en slik gjennomgang, er det meningsløst om byrådet i Oslo nok en gang skal bruke hastverk som begrunnelse for å presse gjennom nytt reglement, uavhengig av hva som skjer på nasjonalt nivå. Det må bli slutt på at Oslo og Akershus ikke snakker sammen og ikke snakker med næringen. Det gjør alle andre fylker.

La oss nå få de nasjonale rammebetingelsene på plass, ikke minst felles løyvekriterier, obligatorisk utdanning og kvalitetsstandarder med kontroll og sanksjonsregime. Løyvemyndighetene i Oslo og Akershus må ta en prestisjefri time-out, og snakke med næringen før de skaper enda mer uro, heter det i lederens faste spalte "Tors hjørne".

I TAXI nr 3 omtales dokumentet nærmere. Det er også intervjuer med direktørene for de to største taxisentralene i Oslo. Svein-Erik Marø Ovesen i Oslo Taxi beskylder Byrådet i Oslo for elendig politisk og administrativt håndverk i løyvepolitikken. Også Norgestaxi mener de 250 løyvene burde ha vært satt på vent.

Også den politiske debatten før årsmøtet i Oslo-avdelingen refereres i bladet. Det var der byråd Øystein Sjøtveit sa at dialog med Akershus fylkeskommune er som "å snakke til en gipsplate".

Tidligere toppsaker:


Kommentarer

Rapporter upassende innholdAnne Nyborg, Dombås, 08.04.2011 20:15
Det er bare så synd at de pålegg som er kommet den siste tiden for drosjenæringa, mye pga jukset blant enkelte Oslodrosjer, koster så mye at det holder på å ta knekken på distriktsdrosjene. Takstene må skynde seg å følge etter i samme takt.

Rapporter upassende innholdvegar, 08.04.2011 21:38
du er ei surve

Rapporter upassende innholdPer Arne , 08.04.2011 21:45
D er vel heller distrikdrosjene som har laget problemer for bydrosjene PGA lave annbudene dere har lagt inn sykekjøring og skolekjøring. dere har jo ikke sentralavgift en gang

Rapporter upassende innholdEinar, 12.04.2011 21:13
Distriktsdrosjene har i alle år hatt en vanvittig omsetning i forhold til Oslodrosjer