Pressemeldinger

Protest mot avgiftssjokk

(30.11.2018 11:45)

Mandag 3. desember kl 9-10 vil Norges Taxiforbund markere protest mot forslaget til avgiftsøkning på drosjebiler, foran Stortinget. Bildet viser en løpeseddel som er laget. Vi er gjort kjent med at Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil støtte oss i dette under behandlingen av neste års avgifter. Se Aps merknad under.

Uforutsigbart for kunder og næring

(01.10.2018 12:58)

Norges Taxiforbund mener samferdselsministerens lovforslag vil kunne gi kundene et dårligere tilbud og næringen mer uforutsigbarhet. – Vi ser fram til en grundig debatt, og ber høringsinstansene sette seg ordentlig inn i konsekvensene. - Forslaget er svært dårlig forankret i fagkunnskap og samfunnsperspektiv, sier forbundets leder, Øystein Trevland.

Uber er ikke delingsøkonomi

(20.12.2017 12:07)

Dagens avgjørelse i EU-domstolen stadfester at Uber ikke er delingsøkonomi eller bare en teknologiplattform, men taxivirksomhet, og skal behandles deretter i nasjonale lovverk. Avgjørelsen viser også at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre.

Vil delta konstruktivt om drosjereform

(11.12.2017 15:20)

Norges Taxiforbund vil delta konstruktiv i debatten om utformingen av et nytt lovverk, og ser flere positive sider i startpunktet som Regjeringen har offentliggjort i dag, gjennom sitt svar til ESA. Samtidig er det klart at oppheving av behovsprøvingen vil kunne svekke tilbudet til kundene. Vil kommunene betale for nattberedskap, spør Øystein Trevland, leder i Norges Taxiforbund.

Useriøst om "delingsøkonomi"

(03.10.2017 10:10)

Kunne man tenke seg en undersøkelse i offentlig regi der brukere av svarte rørleggertjenester ble spurt om de var fornøyd med utførelsen og prisen, og hvor konklusjonen av positive svar er at det beviser et velfungerende marked? Kanskje ikke? Men det er dette som gjøres i en rapport som to forskere ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO nylig leverte til Barne- og Likestillingsdepartementet.

​”Kunnskapsby” støtter kriminalitet

(31.08.2017 14:59)

I framtidens transport har drosjene ingen plass, om en skal tro arrangørene av konferansen Smart Mobility den 7. september. Piratvirksomheten Uber, derimot, er invitert til å holde innlegg. - Dette føyer seg jo bare inn i rekken av holdningsløsheten vi møter, men det er sjokkerende at det får passere i en slik institusjon, sier Øystein Trevland, leder i Norges Taxiforbund.

Senterpartiet best i taxitest

(31.08.2017 14:54)

Senterpartiet kommer best ut i bladet TAXIs evaluering av stortingspartienes drosjepolitikk. Sp får terningkast 6, mens Venstre kommer dårligst ut med 1. Se vedlegget "Sp best i taxitest" for å se hele vurderingen.

​Tilbake til start med borgerlig flertall?

(31.08.2017 14:24)

Det er liten tvil om at drosjenæringen går mer forutsigbare tider i møte med et regjeringsskifte. Med fortsatt borgerlig flertall, er det ”tilbake til start” og nye runder med diskusjon og dragkamp om rammebetingelsene. Regjeringen har bare foreslått moderate endringer i lovverket, men lar tilhengerne av organisert pirattaxi i egne rekker, få herje fritt i offentligheten.

Uber bløffer om ESA-saken

(13.06.2017 15:21)

Kravet om løyve for å drive drosjevirksomhet i Norge vil ikke bli endret. Ubers virksomhet vil fortsatt være ulovlig. Nå må den ta slutt, sier leder for Norges Taxiforbund, Øystein Trevland. - Uber blander bevisst kortene, og har fått støtte i medier som åpenbart ikke forstår forskjellen på løyvekravet, som ESA ikke bestrider, og behovsprøvingen (antallsreguleringen) som er ESAs tema.

Antallsregulering og kjøreplikt sikrer drosjetilbudet

(13.06.2017 14:33)

Taxiforbundet er opptatt av at taxinæringens samfunnsrolle kommer frem som et vesentlig moment i diskusjonen rundt løyveordningen for persontransport. Det er viktig å understreke at ESA ikke stiller spørsmål ved løyveordningen som sådan. Taxiforbundet har fått utarbeidet en rapport fra Oslo Economics, «Behov for antallsregulering av drosjeløyver – en samfunnsøkonomisk analyse»

Pressekontakter