Pressemeldinger

​”Kunnskapsby” støtter kriminalitet

(31.08.2017 14:59)

I framtidens transport har drosjene ingen plass, om en skal tro arrangørene av konferansen Smart Mobility den 7. september. Piratvirksomheten Uber, derimot, er invitert til å holde innlegg. - Dette føyer seg jo bare inn i rekken av holdningsløsheten vi møter, men det er sjokkerende at det får passere i en slik institusjon, sier Øystein Trevland, leder i Norges Taxiforbund.

Senterpartiet best i taxitest

(31.08.2017 14:54)

Senterpartiet kommer best ut i bladet TAXIs evaluering av stortingspartienes drosjepolitikk. Sp får terningkast 6, mens Venstre kommer dårligst ut med 1. Se vedlegget "Sp best i taxitest" for å se hele vurderingen.

​Tilbake til start med borgerlig flertall?

(31.08.2017 14:24)

Det er liten tvil om at drosjenæringen går mer forutsigbare tider i møte med et regjeringsskifte. Med fortsatt borgerlig flertall, er det ”tilbake til start” og nye runder med diskusjon og dragkamp om rammebetingelsene. Regjeringen har bare foreslått moderate endringer i lovverket, men lar tilhengerne av organisert pirattaxi i egne rekker, få herje fritt i offentligheten.

Uber bløffer om ESA-saken

(13.06.2017 15:21)

Kravet om løyve for å drive drosjevirksomhet i Norge vil ikke bli endret. Ubers virksomhet vil fortsatt være ulovlig. Nå må den ta slutt, sier leder for Norges Taxiforbund, Øystein Trevland. - Uber blander bevisst kortene, og har fått støtte i medier som åpenbart ikke forstår forskjellen på løyvekravet, som ESA ikke bestrider, og behovsprøvingen (antallsreguleringen) som er ESAs tema.

Antallsregulering og kjøreplikt sikrer drosjetilbudet

(13.06.2017 14:33)

Taxiforbundet er opptatt av at taxinæringens samfunnsrolle kommer frem som et vesentlig moment i diskusjonen rundt løyveordningen for persontransport. Det er viktig å understreke at ESA ikke stiller spørsmål ved løyveordningen som sådan. Taxiforbundet har fått utarbeidet en rapport fra Oslo Economics, «Behov for antallsregulering av drosjeløyver – en samfunnsøkonomisk analyse»

Gledelig fra Danmark

(28.03.2017 12:56)

Det er gledelig at Uber nå legger ned sin virksomhet i Danmark. Vi venter på at det samme skjer i Norge, sier leder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland. På en pressekonferanse i København i dag meddelte Uber at de avvikler sin tjeneste i Danmark fra 18. april.

ESA vil demontere kollektivtilbudet

(22.02.2017 14:15)

I sitt svar til ESA sa den norske regjeringen at behovsprøvingen er nødvendig for å opprettholde et kollektivtilbud døgnet rundt. Selv i Oslo stanser busser og trikker om natten, og drosjer er da den eneste tilgjengelige transport. I resten av landet er drosjene alene om tilbudet i enda større grad.

Ber om møte med Erna Solberg

(08.02.2017 14:21)

Norges Taxiforbund ber om et snarlig møte med statsminister Erna Solberg for å diskutere de dramatiske konsekvensene Delingsøkonomiutvalget vil påføre drosjenæringen, og få en avklaring av hva Regjeringen vil med næringen og tilbudet. - Det handler om 16.000 arbeidsplasser og en rasering av kollektivtilbudet, sier leder i Norges Taxiforbund, Øystein Trevland.

Taxi er ikke delingsøkonomi

(06.02.2017 11:46)

Drosjenæringen forholder seg til at det er Samferdselsdepartementet som er myndighet på transportområdet, og at Regjeringen for et halvt år siden vedtok at så vel krav til løyver som behovsprøvingen skal bestå. Delingsøkonomiutvalgets føyer seg inn i rekken av utvalg uten transportfaglig kompetanse, som vil demontere samfunnsoppdraget. Dette er politisk uenighet, og argumentene er gamle.

NOK er nok. Uber skal ut!

(18.01.2017 13:57)

Uber viser fingeren til rettsstaten og velferdssamfunnet ved å fortsette sin ulovlige virksomhet i Norge. Nå er det nok. Uber skryter av at 150.000 har lastet ned deres app i Oslo-området. – Det viser hvilket omfang aksepten for ulovlig og svart arbeid har fått. At dette legitimeres av ungdomspolitikere, medier og andre en skandale. Det er et samfunnsproblem langt forbi taxinæringen.

Pressekontakter

Øystein Trevland

Styreleder
oystein.trevland@nortaxi.no