Hvor mye koster taxireisen?

Bli med på laget!

– Vi organiserer over 4.000 drosjeeiere over hele landet.

Bli medlem

Aktuelt

- Noen vil faktisk ødelegge drosjenæringen

16.03.2018

​Sentrale politikere i regjeringspartiene støtter i realiteten et kappløp mot bunnen for næringen, sier NT-leder Øystein Trevland i bladet TAXI nr 2. - Samferdselsministeren må ta styringen. Vi trenger ikke flere uttalelser fra PR-agentene for Uber i politikken, og må be om at de som ikke skjønner elementære mekanismer i drosjemarkedene blir tatt av saken.

Endring i maksimalprisene

16.02.2018

Konkurransetilsynet har justert maksimalprisene i forskrift om takstberegning og maksimalpriser for løyvepliktig drosjetransport i gjennomsnitt med 0,91 %.

Justeringer av takstene skjer som en følge av den vedtatte økningen i den lave merverdiavgiftssatsen fra 10 % til 12 %. Norges Taxiforbund anmodet Konkurransetilsynet om å øke takstene med 1,82 % for å utjevne økningen i merverdiavgiftssatsen på 2 prosentpoeng. Forbundet argumenterte for dette i sitt høringssvar som du kan lese ved å følge lenken under.

De nye maksimalprisene fremgår av endringsforskriften, og kan finnes ved å følge lenken under. Ikrafttredelse for nye takster er torsdag 15. februar 2018.

Norges Taxiforbund er ikke fornøyd med den vedtatte økningen, og mener økningen i merverdiavgiften bør gjenespeiles i økningen i maksimalprisene. Forbundet vil undersøke muligheten for et ytterligere økningen i maksimalprisene.

Nye takstoblater kan bestilles gjennom forbundets nettsider om kort tid.

Lovdata

NTs høringssvar

Taxi i media:


Slåssing i drosja

16.03.2018, nrk.no

En person er anmeldt for kroppskrenkelse etter at to personer begynte å slåss i en drosje i Ålesund sentrum. Politiet måtte rykke ut, og og roe personene. Det skal ikke være snakk om personskade.

Taxisjåfør siktet for voldtekt av utviklingshemmet passasjer

15.03.2018, Romerikes Blad

«Drosjekunder har rett til å være sikre på at de ikke risikerer å bli utsatt for noen form for overgrep ved bruk av drosje», skriver dommerfullmektig Mikkel Toft Gimse i kjennelsen

- Telefonen kom helt overraskende

13.03.2018, Bergensavisen

Seks år etter at taxisjåføren ble dømt for voldtekt, fikk advokaten en telefon. Nå kan han bli renvasket. - Telefonen kom helt overraskende, sier Stein Erik Ottesen, den tidligere forsvareren til taxisjåføren

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev her:

Taxiskolen

Taxiskolen er ditt kompetanse-
senter. Her finner du kurs, kartbøker og materiell som gjør din arbeidsdag enklere.

Gå til Taxiskolens nettsider

Norges Taxiforbund

Jerikoveien 26, 1067 Oslo 
Tlf: 23 21 04 00
E-post: post@nortaxi.no

Følg oss:

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av: iMaker