Uforutsigbart for kunder og næring

01.10.2018

Norges Taxiforbund mener samferdselsministerens lovforslag vil kunne gi kundene et dårligere tilbud og næringen mer uforutsigbarhet. – Vi ser fram til en grundig debatt, og ber høringsinstansene sette seg ordentlig inn i konsekvensene. - Forslaget er svært dårlig forankret i fagkunnskap og samfunnsperspektiv, sier forbundets leder, Øystein Trevland.

Lønnsoppgjøret 2018

19.06.2018

Norges Taxiforbund og Norsk Transportarbeiderforbund ble mandag 11. juni enige om revisjon av Taxioverenskomsten etter forhandlinger mellom partene. Transportarbeiderforbundet frafalt krav om garantilønn på natt, krav om sikring av lønn ved rabatter og krav om at sko skal inn som en del av uniformseffekten. De frafalt også krav om at minstelønnen skulle heves til 45 %, og krav om at taksttillegget på kveld, natt og helg i sin helhet skulle tilfalle sjåførene. Partene ser behovet for å utredre fremtidig AFP-ordning nærmere, men vil ta stilling til saken når utredningen som LH/NHO har igangsatt er ferdig. Utfallet av lønnsforhandlingene gjelder fra 1. mai 2018.

• Regulert område
    I områder hvor drosjene er regulert av forskrift om maksimalpris økes lønnsprosenten med 1,0 prosentpoeng, fra 40,8 % til 41,8 %.

• Uregulert område
    I områder med fri takstfastsettelse økes prosentsatsen med 1,1 prosentpoeng fra de lokale lønnssatsene.

Viktig å merke seg at avtalen formelt ikke er i havn før den er godkjent hos partenes besluttende organer som har frist til 1. juli 2018.

Taxi i media:

Taxi påkjørt av bil - mistenker ruskjøring

21.10.2018, Dagsavisen

Ifølge politiet lå taxien i høyre felt da den andre bilen kjørte inn i taxiens venstre side

Drosjesjåførar køyrer milevis utan passasjerar for å få meir betaling

20.10.2018, nrk.no

Før fekk drosjesjåførane betalt både tur/retur på pasientoppdrag, sjølv om dei ikkje køyrde returen, men tok eit anna drosjeoppdrag

– Moren gråt av glede og sa "hjertelig takk"

20.10.2018, Budstikka.no

Majeet Singh har kjørt drosje for Asker og Bærum Taxi i mer enn 20 år. Han har aldri opplevd noe lignende

Uforutsigbart for kunder og næring

(01.10.2018 12:58)

Vi skal ikke være politisk kasteball

(18.09.2018 13:03)

Det er ingen saklig grunn til at drosjenæringen skal være gjenstand for politisk konflikt og dragkamp. Det burde være selvsagt enighet om så vel samfunnsoppdraget, som levelige vilkår i næringen. Da kan det også være enighet om lovgrunnlaget. Det er ikke mangel på konkurranse som er problemet. Mer konkurranse vil ikke føre til lavere priser, med mindre man aksepterer sosial dumping

Taxiavtale for flyplassene

(18.09.2018 10:21)

Avinor og Norges Taxiforbund har inngått avtale om betaling på seks flyplasser, gjeldende fra 1. oktober. Drosjene skal betale et vederlag til Avinor på kr. 10 på de fire lufthavnene som ikke er bemannet med taxiverter (Trondheim, Bodø, Tromsø, Ørsta/Volda) og kr. 15 på Stavanger og Bergen Lufthavn (som har bemanning med taxiverter).

Ideologisk, ikke kunnskapsbasert reform

(03.09.2018 13:46)

Om kort tid kommer Samferdselsdepartementets forslag om å fjerne behovsprøving og krav til sentraltilknytning for innehavere av drosjeløyver. En ”reform” som vil svekke tilbudet til forbrukerne, gjøre taxi dyrere og dårligere mange steder, og gi høyst usikker framtid for taxi som yrke.

Ingen lærdom av Oslo-fadese

(31.08.2018 09:33)

​Ifølge de borgerlige Oslo-politikerne skulle konkurranse i drosjemarkedet og markedsstyrte priser føre til ”bedre og billigere drosjer”. Resultatet er det motsatte, men de vil ikke trekke lærdom av erfaringene. Politisk vedtatt overkapasitet i for mange små sentraler gir priser som er 30 - 50 prosent over Oslo Taxi. Frislipp vil gjøre vondt verre.