- Noen vil faktisk ødelegge drosjenæringen

16.03.2018

​Sentrale politikere i regjeringspartiene støtter i realiteten et kappløp mot bunnen for næringen, sier NT-leder Øystein Trevland i bladet TAXI nr 2. - Samferdselsministeren må ta styringen. Vi trenger ikke flere uttalelser fra PR-agentene for Uber i politikken, og må be om at de som ikke skjønner elementære mekanismer i drosjemarkedene blir tatt av saken.

Endring i maksimalprisene

16.02.2018

Konkurransetilsynet har justert maksimalprisene i forskrift om takstberegning og maksimalpriser for løyvepliktig drosjetransport i gjennomsnitt med 0,91 %.

Justeringer av takstene skjer som en følge av den vedtatte økningen i den lave merverdiavgiftssatsen fra 10 % til 12 %. Norges Taxiforbund anmodet Konkurransetilsynet om å øke takstene med 1,82 % for å utjevne økningen i merverdiavgiftssatsen på 2 prosentpoeng. Forbundet argumenterte for dette i sitt høringssvar som du kan lese ved å følge lenken under.

De nye maksimalprisene fremgår av endringsforskriften, og kan finnes ved å følge lenken under. Ikrafttredelse for nye takster er torsdag 15. februar 2018.

Norges Taxiforbund er ikke fornøyd med den vedtatte økningen, og mener økningen i merverdiavgiften bør gjenespeiles i økningen i maksimalprisene. Forbundet vil undersøke muligheten for et ytterligere økningen i maksimalprisene.

Nye takstoblater kan bestilles gjennom forbundets nettsider om kort tid.

Lovdata

NTs høringssvar

Taxi i media:

Skriftlig spørsmål fra Lise Christoffersen (A) til samferdselsministeren

17.04.2018, Stortingets spørretime

Lise Christoffersen (A): Hvorfor blir takstene i maksimalprisforskriften for drosjenæringa økt med bare 0,91

Trøndertaxi anmelder hærverk

17.04.2018, nrk.no

Trøndertaxi anmelder hærverk mot flere kjøretøy ved drosjeselskapets sentral i Trondheim natt til i dag

Advarer taxisjåfører etter hærverk og steinkasting

17.04.2018, TV2

KUTTET OPP: Alle dekkene på en rekke drosjer i Trondheim er kuttet opp de siste nettene. Flere drosjeselskaper er rammet. Foto: Privat

- Noen vil faktisk ødelegge drosjenæringen

(16.03.2018 12:46)

Også Uber Black drives ulovlig

(08.03.2018 12:33)

Over halvparten av bilene som brukes for Uber Black i Oslo mangler lovlig løyve til formålet. Det viser en undersøkelse Norges Taxiforbunds Oslo-avdeling har gjort. Ingen av kvitteringene oppfyller kravene til salgskvittering.

Delt løsning best hvis behovsprøving skal bort

(01.02.2018 14:14)

Norges Taxiforbund mener det er tungtveiende grunner til å beholde behovsprøving og antallsregulering av drosjeløyver, men har sendt innspill til Samferdselsdepartementet basert på Regjeringens utsagn om at dette skal fjernes. Departementet har varslet en gjennomgang av lovverket, som skal ut på høring i tredje kvartal i år. Det kom som et resultat av ESAs krav om å fjerne antallsreguleringen.

Uber er ikke delingsøkonomi

(20.12.2017 12:07)

Dagens avgjørelse i EU-domstolen stadfester at Uber ikke er delingsøkonomi eller bare en teknologiplattform, men taxivirksomhet, og skal behandles deretter i nasjonale lovverk. Avgjørelsen viser også at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre.

Dyre drosjer er politisk valgt

(12.12.2017 14:01)

Landets dyreste drosjer er de som politikerne slapp til for å gi kundene lavere priser. Til tross for at drosjene er dyrest der konkurransen er størst, fortsetter mange å argumentere for at enda mer konkurranse fra enda flere aktører skal gi motsatt resultat. Hvordan det skal skje, er det ingen av dem som bryr seg om å forklare.