​Ja til løsarbeidersamfunnet, Erna Solberg?

18.03.2019

Snart får vi se om høringsrunden har vært en reell prosess, eller bare en illusjon. Mange av oss er nok pessimistiske, fordi regjeringen fortsetter å snakke om delingsøkonomi som premiss. Da må vi spørre Erna Solberg om løsarbeidersamfunnet også skal gjelde andre grupper der arbeidsgiveransvar pulveriseres, og selvstendig næringsdrivende fratas selvstendigheten.

Ikke la politikerne kjøre taxiyrket i grøfta!

16.01.2019

Samferdselsdepartementet har hatt på høring et forslag om deregulering av drosjer i Norge. Forslaget er ikke basert på kunnskap om drosjemarkeder, og vil føre til dårligere tilbud, høyere priser og svekket kvalitet. Høringsrunden bekrefter dette.

Norsk drosjenæring krever at politikerne setter seg inn i saken, og bygger politikken på kunnskap og respekt. Reguleringene er til for kundene og samfunnet. Taxi er ikke ”delingsøkonomi”.

Taxi i media:

Er det greit å få svar på engelsk når du skal bestille drosje?

18.03.2019, nrk.no

» Slik svarte damen på booking-telefonen til drosjeselskapet Christiania Taxi da NRK forsøkte å ringe dem en søndag morgen

Knuste flaske i hodet på drosjesjåfør, bet politimann

18.03.2019, Drammens Tidende

Både drosjesjåføren og politimannen måtte på Legevakten etter hendelsen natt til mandag. DRAMMEN: Politiet fikk klokken 02.14 telefon fra en drosjesjåfør på Bragernes torg

UiO-leiarar brukte taxikort for 6,6 mill. på fire år

18.03.2019, Fagpressenytt

Stenseth hadde kjørt taxi på UiOs rekning for over ein halv million kroner på under tre år. Han betalte alltid drosjeturane med eit taxikort frå UiO

​Ja til løsarbeidersamfunnet, Erna Solberg?

(18.03.2019 13:58)

De skal vite hva de gjør

(14.03.2019 12:17)

Svært mange politikere forstår ikke hva som står på spill for samfunnet, men ingen skal støtte et vedtak om frislipp uten å vite hva de gjør, sier NT-leder Øystein Trevland. Derfor har forbundet skrevet et brev som sendes til alle stortingsrepresentanter, fylkestingsrepresentanter og utvalgte lokalpolitikere i de fire regjeringspartiene, og ber dem sette seg inn i de lokale konsekvensene.

Halv milliard unndras av ”piratsentralene”.

(12.03.2019 14:03)

120 lukkede grupper med til sammen 420.000 medlemmer opererer nå som ”piratsentraler ”på Facebook. Skatteunndragelsen utgjør over en halv milliard kroner i året. Dette framgår av en undersøkelse Norges Taxiforbund har gjort. - Facebook er en digital kjempe uten samfunnsansvar. A-krimsenteret i Nordland vil etablere et eget forprosjekt for å systematisere kampen mot pirattaxi.

Verdens beste kundeopplevelse

(11.03.2019 15:57)

- Frislipp vil gi lavere kvalitet og høyere priser, men det skal ikke være hos oss. Vi skal tilby verdens beste kundeopplevelse. Det sa direktør Jan Valeur i 07000 Bergen Taxi under den nordnorske taxikonferansen i Bodø nylig. - 07000 skal være berømt for å være pålitelige. ”Vi bryr oss” er ett av slagordene.

​Delings-moten er allerede over, Erna Solberg

(07.03.2019 10:30)

Mens regjeringen nylig vedtok ”økt bruk av delingsøkonomi i persontransporten” for å ønske Uber velkommen tilbake til Norge, er både Uber og ”delingsøkonomien” på vei ut av moten i hjemlandet USA. Underbetaling av sjåfører, enorm utskifting – 80 prosent i løpet av et år, enorme underskudd og ingen utsikter til lønnsomhet, gjør at mange tviler på Ubers framtid. Løsarbeidersamfunnet er ute.