Et historisk valg


Anne Karlsen Hove er nyvalgt nestleder i Norges Taxiforbund og er dermed den første kvinnelige nestlederen i organisasjonens 104 år lange historie. 

Hun er 61 år gammel, kommer opprinnelig fra Hesseng som er en liten bygd utenfor Kirkenes og det første stedet man kommer fra grenseovergangen på Storskog i Finnmark. Hun flyttet til Oslo da hun var 14 år gammel og har blitt værende i byen siden. I 1983 var hun ferdigutdannet apotektekniker og startet sin arbeidskarriere i nettopp denne bransjen, likevel er det drosjeyrket som hun har brukt mesteparten av sitt aktive yrkesliv i.

Anne er gift med Jon og feiret 35 års bryllupsdag under landsmøtet. De har tre sønner på 37, 34 og 27 år og barnebarn. Hun bruker mye tid med familien, er glad i å gå turer med hunden og strikker. Tidligere har familien også vært avlastningshjem for to gutter. Man kan trygt si at Anne er en typisk drosjesjåfør, som er glad i mennesker og dyr. Men hvordan kom hun inn i drosjebransjen?

En tilfeldighet førte til at jeg forelsket meg i yrket – sier Hove.
Da hun i 1986 var gravid med sitt første barn, gjorde barnehagemangelen i Oslo at familien måtte tenke kreativt rundt fremtidig arbeid. Det var helt klart andre tider på 80-tallet, for ikke bare hadde man 18 ukers svangerskapspermisjon, men egne prioriteringslister på barnehageplasser var også med på å utfordre samfunnet i å tenke kreativt rundt familie og jobbsituasjon. Ettersom Anne og Jon ikke var gift på den tiden, havnet de derfor lengst ned på prioriteringslisten og måtte vente 3,5 år på første barnehageplass. I mellomtiden ble løsningen at Anne begynte å kjøre for Jon, som allerede var løyvehaver og eier. Da barnehageplassen var sikret, ventet paret sitt andre barn. Det var under denne tiden at Anne forelsket seg i yrket og ble selv løyvehaver i 1996. Senere har hun i perioder kombinert drosjejobben med å jobbe deltid som apotektekniker i perioder, men det er menneskene, historiene og det å kunne bidra til en bedre hverdag for folk flest som har holdt Anne i drosjebransjen.

Etter at Anne ble løyvehaver i 1996 har hun vært aktiv i Oslo Taxi, lokalforeningen sin, fylkeslaget og også vært vara til landsstyret i Norges Taxiforbund. Hun var tidligere nestleder i Oslo NT, og ble i april i år valgt til fylkesleder i Oslo, da hun tok over etter Glenn Tuxen. Hun har vært aktiv i mediebildet og representert næringen på en menneskelig måte, der hun hele tiden har poengtert viktigheten av å belyse de samfunnsviktige oppgavene som ligger i yrket.

 

 

Hva kommer Anne til å bringe inn i organisasjonen?

Jeg er veldig glad og ydmyk over å ha blitt valgt som nestleder. Jeg ser på min rolle som at forbundet går inn i en ny hverdag med en litt annen retning. Etter hvert går vi også inn i en ny politisk hverdag.

Jeg vil veldig gjerne være en stemme for flere kvinner i yrket, det tror jeg er en del av fremtiden vår, at vi klarer å få inn flere kvinner i yrket. Jeg kaller dette for et omsorgsyrke og det vet jeg veldig mange av mine mannlige kollegaer også gjør.  Å få frem den tryggheten det skal være å sette seg inn i en drosje, er utrolig viktig, sier Anne.

Hvilke muligheter har vi som organisasjon de kommende årene?
- Jeg har vært med på årsmøter i fylkeslagene de siste årene, og ser det engasjementet som ligger hos medlemmene våre. Det ønsker jeg å ta med meg inn i styrearbeidet, slik at vi også lager klare planer og rammeverk for å bygge videre på engasjementet som ligger hos medlemmene våre, sier Anne.


Hva er dine tanker inn i et så stort verv?

Jeg er veldig glad for å ha fått tillitten av valgkomiteen og medlemmene også er jeg utrolig takknemlig for den mottagelsen jeg har fått på landsmøtet, det settes pris på den fantastiske vennligheten og at såpass mange synes det er stas og viktig at vi endelig har fått en kvinnelig nestleder i organisasjonen, sier Anne.

Hva kommer du til å ta med deg inn i sentralstyret og ikke minst inn i ledelsen i Norges Taxiforbund?

Jeg håper å bidra med å jobbe sammen i et team, der vi har fokus på medlemmene og prøver å jobbe for å løfte og få frem mer av engasjementet vi vet ligger der ute. Ikke minst jobbe for en god politisk løsning på frislippet, sier Anne.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Les også vår personvernerklæring.

Norges Taxiforbund

Lindeberg Næringsvei 26
1067 Oslo
Org.nr. 970237410

Telefon

23 21 04 00

Design: Milla-design.no // Utviklet av: iMaker