​Taxisentraler vil styrke kompetansekrav

12.12.2019

Taxisentraler i hele landet vil selv ta ansvaret for at sjåførene er lokalkjent og kan sin jobb på alle plan, skriver bladet TAXI nr 7, 2019. De fleste drosjeeiereide sentralene har allerede et godt opplegg for skolering av sjåfører, men vi vet lite om hvilke standarder ”nye aktører” og de mindre bysentralene vil ha. Vi vet heller ingenting om innholdet i den nye sjåføreksamen som er varslet.

NT i julen

06.12.2019

Norges Taxiforbund holder stengt fra og med 21. desember til og med 5.januar.

Vi ønsker alle medlemmer og forbindelser en riktig god jul og et godt nytt år!

Taxi i media:

Skriftlig spørsmål fra Siv Mossleth (Sp) til samferdselsministeren

11.12.2019, Stortingets spørretime

Det er fra Samferdselsdepartementet varslet at endringene i forskrift om yrkestransport med motorvogn og fartøy (yrkestransportforskriften) som berører drosjenæringen, skal tre i kraft 1

Regjeringen fjerner krav om taklampe på drosjer

09.12.2019, FriFagbevegelse

En ny forskrift som gir endringer i regelverket for drosjer, er klar. Regjeringen fjerner blant annet kravet om taklampe og opphever kravet om at drosjeyrket skal være hovederverv

Taxireformen spikret: Slik blir det nye regelverket

09.12.2019, Drammen Live24

Den nye drosjeloven er klar etter å ha vært på høring, og trer i kraft fra 1. juli 2020. Den omstridte taxireformen innebærer at endringene i all hovedsak er i tråd med forslagene

​Taxisentraler vil styrke kompetansekrav

(12.12.2019 13:37)

Lettvint propaganda fra samferdselsministeren

(09.12.2019 13:24)

​I dag kom den nye yrkestransportforskriften, som utfyller regelverket for frislipp av drosjeløyver fra 1. juli 2020. Samtidig kom samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) med en pressemelding som provoserer næringen. – Liberaliseringen har ingenting med teknologi og innovasjon å gjøre, og alt tyder på at tilbudet til publikum blir svekket, sier NT-leder Øystein Trevland.

Full forvirring om enerettene

(05.12.2019 12:46)

Fylkespolitikerne i Møre og Romsdal vil ikke ha eneretter, og det vil foreløpig ikke næringen heller. I Viken ønsker politikerne i flertall mest mulig av det, men avtaler og prosesser er foreløpig i det blå. Flere steder sitter fylkeskommuner og næring på gjerdet, og venter på hva forskriften vil si. Samtidig lyser helseforetakene ut nye anbud på pasientkjøring, uavhengig av fylkeskommunene.

​NT ber om utsettelse av loven

(03.12.2019 12:19)

Yrkestransportforskriften, som vil bestemme detaljene i det nye lovverket fra 1. juli 2020, er ennå ikke klar. ”Vi var lovet en lang overgangsperiode av Solvik Olsen. Denne begynner nå å bli kort. Vi ber dere vurdere utsettelse av loven til 1. januar 2021”, skriver Norges Taxiforbund i en epost til Samferdselsdepartementet.

Taxikalkulatoren avvikles

(13.11.2019 14:11)

Taxikalkulatoren, som kunne beregne priser på taxiturer i hele Norge, må dessverre avvikles. Dette er vedtatt i Forum for taxisentraler, som har driftet den siden starten i 2013. Årsaken er at det påløper uforholdsmessige høye kostnader for å drifte tjenesten, og det vil også koste for mye å forbedre den slik den burde. Frislippet neste år vil gjøre det enda vanskeligere.