Taxiforbundet markerer 100 år

18.09.2019

Kommende helg samles landsmøtet i Norges Taxiforbund på Fornebu, og kan feire forbundets 100-årsjubileum. Taxinæringen forbereder seg på frislippet fra neste år, men forbundet regner ikke med at siste ord er sagt. Opposisjonspartiene er derfor invitert til å diskutere en mulig omkamp etter stortingsvalget i 2021. Her møter bl. a. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

"Taxi - overalt, alltid" gjennom 100 år

02.09.2019

Jubileumsboka er nå for salg!

Norges Taxiforbund kan i 2019 markere sine første 100 år. Et sekel er gått siden drosjeeiere fra Bergen, Drammen, Kristiania, Stavanger og Trondheim kom sammen og dannet et landsforbund. Allerede i 1908 hadde de første drosjene startet ordinær trafikk i hovedstaden. I alle år siden har de sørget for «TAXI – overalt, alltid!» i by og bygd.

Taxi i media:

Vy kjøper Vågsbygd-selskap

17.09.2019, Fædrelandsvennen

It-gründerbedriften Go Mobile AS, med 14 ansatte, er solgt til Vy. En taxi-app vekket interessen.

Bodø Taxi tar grep etter kritikken: - Vi skal ikke ha på oss at barnesikringen er dårlig

16.09.2019, Bodø Nu

Drosjer utan utslepp

16.09.2019, nrk.no

Drosjer utan utslepp

Taxiforbundet markerer 100 år

(18.09.2019 09:00)

​Ønsker nullmoms på persontransport

(28.08.2019 13:26)

Norges Taxiforbund frykter at 23 prosent merverdiavgift på persontransport, vil ha store negative effekter for taxinæringen, og vil i stedet at det innføres en nullsats for kjøp av persontransporttjenester. - Subsidiært oppfordrer vi at satsen reduserer til 6 prosent, slik det er gjort i Sverige, skriver forbundet i en høringsuttalelse. Det vil være mer i samsvar med politiske mål.

​Ny direktør i taxiforbundet

(28.08.2019 11:59)

Hanne Skåle Thowsen (40) er ansatt som ny direktør i Norges Taxiforbund. Hun er jurist, og kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Bymiljøetaten i Oslo kommune, der hun blant annet har hatt ansvar for drosjesakene.

​Stem riktig ved fylkestingsvalget

(26.08.2019 14:05)

Styret i Norges Taxiforbund oppfordrer alle i drosjenæringen til å stemme ved årets fylkestingsvalg 8. og 9. september. Det er viktig å få inn politikere som anerkjenner og forstår drosjenes rolle i kollektivtransporten og vil ha gode rammevilkår for næringen.

Lite om taxi i fylkesprogrammer

(26.08.2019 13:56)

Fra 1. juli neste år fratas fylkeskommunene mye av sin innflytelse på taxipolitikken, men skal likevel forvalte løyver, eneretter og en samlet kollektivtransport. Taxi nevnes svært sjelden som del av kollektivtransporten i fylkespartienes programmer. Noen av partiene viser til nasjonal politikk på feltet. Bladet TAXI har hentet inn noen eksempler fra fylkesprogrammene: