​"Julebordsesongen 2020 kan bli interessant”.

12.02.2020

TØI og Fafo er snart i gang med forskningsprosjektet som skal kartlegge konsekvensene av dereguleringen av drosjemarkedene – for forbrukere, markedet og tilbyderne. Jørgen Aarhaug og Kåre Skollerud fra TØI og Sigurd Oppegaard i Fafo skal lede arbeidet. Aarhaug redegjorde for prosjektet i et innlegg for fylkeslederne og Forum for taxisentraler på Gardermoen nylig.

"Taxi - overalt, alltid" gjennom 100 år

02.09.2019

Jubileumsboka er nå for salg!

Norges Taxiforbund kan i 2019 markere sine første 100 år. Et sekel er gått siden drosjeeiere fra Bergen, Drammen, Kristiania, Stavanger og Trondheim kom sammen og dannet et landsforbund. Allerede i 1908 hadde de første drosjene startet ordinær trafikk i hovedstaden. I alle år siden har de sørget for «TAXI – overalt, alltid!» i by og bygd.

Taxi i media:

Politiet advarer mot «kompiskjøring»

18.02.2020, Radio Haugaland

ADVARER: - Politiet nattpatrulje vet at mange benytter seg av såkalt kompiskjøring, Dette er pirattaxi-virksomhet

Skriftlig spørsmål fra Bengt Fasteraune (Sp) til samferdselsministeren

18.02.2020, Stortingets spørretime

Bengt Fasteraune (Sp): Er det høve for fylkeskommunane å setje miljøkrav for drosjer avgrensa til 7 seter, og vil statsråden i tilfelle sørgje for at det vert mogleg med ei differensiering på dette

Taxinæringa skeptisk til lovendring, slutt på 24 timars beredskap

18.02.2020, Bømlo nytt

at ingen drosjesjåførar har plikt til å vere i beredskap på tider av døgnet færre treng taxi, som midt på dagen eller midt på natta

mars

NT avd Sør-Trøndelag, årsmøte

Bårdshaug Herregård, Orkanger kl.19

Se hele kalenderen

​"Julebordsesongen 2020 kan bli interessant”.

(12.02.2020 11:48)

Vil rydde opp på Gardermoen

(10.02.2020 12:07)

- Dette er kanskje taxinæringens største omdømmeproblem, og det må løses. Det er ikke holdbart at så mange kunder behandles slik. Det sier NT-leder Øystein Trevland om situasjonen på Oslo Lufthavn, Gardermoen. I det siste har det vært nye medieoppslag basert på sinte kunder som ikke har fått taxi til Jessheim eller hotellene rundt flyplassen.

Anbefaler ikke aksjeselskap

(18.12.2019 12:55)

Enkeltmannsforetak eller aksjeselskap? Mange drosjeeiere vurderer dette når det siste blir lovlig fra neste sommer. Men statsautorisert revisor Rune Jalving anbefaler ikke å omdanne til AS for ”vanlige” drosjeeiere.

​Ny direktør på plass i Norges Taxiforbund

(16.12.2019 13:03)

Hanne Skåle Thowsen er på plass som ny direktør i Norges Taxiforbund, der hun tiltrådte 1. desember. Hun kom fra stillingen som avdelingsdirektør i Bymiljøetaten i Oslo kommune, der hun blant annet hadde ansvar for drosjesakene

​Frislippsfiasko i Finland

(16.12.2019 12:44)

Mens 24 prosent var positive til liberalisering av taxi i Finland før reformen, er bare 12 prosent positive etterpå. 38 prosent opplever at kvaliteten generelt har sunket. De tradisjonelle selskapene scorer mye høyere på kvalitet enn de nye, som Uber og Yango. Forventningene til at økt konkurranse skulle gi lavere priser har ikke slått til.