Anbefaler ikke aksjeselskap

18.12.2019

Enkeltmannsforetak eller aksjeselskap? Mange drosjeeiere vurderer dette når det siste blir lovlig fra neste sommer. Men statsautorisert revisor Rune Jalving anbefaler ikke å omdanne til AS for ”vanlige” drosjeeiere.

"Taxi - overalt, alltid" gjennom 100 år

02.09.2019

Jubileumsboka er nå for salg!

Norges Taxiforbund kan i 2019 markere sine første 100 år. Et sekel er gått siden drosjeeiere fra Bergen, Drammen, Kristiania, Stavanger og Trondheim kom sammen og dannet et landsforbund. Allerede i 1908 hadde de første drosjene startet ordinær trafikk i hovedstaden. I alle år siden har de sørget for «TAXI – overalt, alltid!» i by og bygd.

Taxi i media:

Mann skulle hjelpe drosje etter ulykke - ble påkjørt av lastebil

20.01.2020, TV2

Mann skulle hjelpe drosje etter ulykke - ble påkjørt av lastebil

Ble møtt med hånlatter

19.01.2020, Dagbladet

I tillegg har Taxi Depot begynt å legge ut viktig informasjon på taxiguide.no, samt at de har flyttet taxiskranken ut på fortauet

Ble anmeldt og avskiltet, kom tilbake i samme bil

19.01.2020, Dagsavisen

Mistanke om pirattaxivirksomhet

Anbefaler ikke aksjeselskap

(18.12.2019 12:55)

​Ny direktør på plass i Norges Taxiforbund

(16.12.2019 13:03)

Hanne Skåle Thowsen er på plass som ny direktør i Norges Taxiforbund, der hun tiltrådte 1. desember. Hun kom fra stillingen som avdelingsdirektør i Bymiljøetaten i Oslo kommune, der hun blant annet hadde ansvar for drosjesakene

​Frislippsfiasko i Finland

(16.12.2019 12:44)

Mens 24 prosent var positive til liberalisering av taxi i Finland før reformen, er bare 12 prosent positive etterpå. 38 prosent opplever at kvaliteten generelt har sunket. De tradisjonelle selskapene scorer mye høyere på kvalitet enn de nye, som Uber og Yango. Forventningene til at økt konkurranse skulle gi lavere priser har ikke slått til.

​Taxisentraler vil styrke kompetansekrav

(12.12.2019 13:37)

Taxisentraler i hele landet vil selv ta ansvaret for at sjåførene er lokalkjent og kan sin jobb på alle plan, skriver bladet TAXI nr 7, 2019. De fleste drosjeeiereide sentralene har allerede et godt opplegg for skolering av sjåfører, men vi vet lite om hvilke standarder ”nye aktører” og de mindre bysentralene vil ha. Vi vet heller ingenting om innholdet i den nye sjåføreksamen som er varslet.

Lettvint propaganda fra samferdselsministeren

(09.12.2019 13:24)

​I dag kom den nye yrkestransportforskriften, som utfyller regelverket for frislipp av drosjeløyver fra 1. juli 2020. Samtidig kom samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) med en pressemelding som provoserer næringen. – Liberaliseringen har ingenting med teknologi og innovasjon å gjøre, og alt tyder på at tilbudet til publikum blir svekket, sier NT-leder Øystein Trevland.