Opposjonen vil revurdere taxiloven

11.10.2019

Ap, Sp, SV og Rødt er klare på sin motstand mot dereguleringen av drosjetilbudet, og vil samarbeide med næringen om å revidere loven etter neste stortingsvalg. Det kom klart fram da Øystein Langholm Hansen (A), Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Arne Nævra (SV) og Silje j. Kjosbakken (R) deltok i debatt på Norges Taxiforbunds landsmøte.

"Taxi - overalt, alltid" gjennom 100 år

02.09.2019

Jubileumsboka er nå for salg!

Norges Taxiforbund kan i 2019 markere sine første 100 år. Et sekel er gått siden drosjeeiere fra Bergen, Drammen, Kristiania, Stavanger og Trondheim kom sammen og dannet et landsforbund. Allerede i 1908 hadde de første drosjene startet ordinær trafikk i hovedstaden. I alle år siden har de sørget for «TAXI – overalt, alltid!» i by og bygd.

Taxi i media:

Jubelmåling for Senterpartiet: Vedum drømte om å bli større enn Frp. Nå er han dobbelt så stor

09.10.2019, Dagsavisen

- Folk i næringsmiddelindustrien har begynt å stemme på oss, drosjenæringen er på vår side

Vil ikke betale for togtaxi

08.10.2019, nrk.no

Rådmannen i Tvedestrand ønsker ikke å bruke penger på en egen taxiordning for reisende som skal til og fra Vegårshei stasjon

- Hvis jeg var samferdselsminister ville jeg skammet meg

07.10.2019, Dagsavisen

Gondahl har kjørt taxi siden 2005. Han mener det må settes av mer midler til å gjøre drosjenæringen mer miljøvennlig

Opposjonen vil revurdere taxiloven

(11.10.2019 10:00)

Løsarbeiderdebatten kommer neste år

(10.10.2019 15:47)

​Skal taxisjåfører ha lønn for jobben? Det er spørsmålet etter frislippet, og regjeringens velkommen til ”plattformselskaper” og ”delingsøkonomi”. Forskningsstiftelsen Fafo satte arbeidsvilkårene i ”plattformøkonomien” på dagsorden under Arendalsuka. Fokuset var særlig på Uber og drosjenæringen, og forskere fra så vel Fafo som Transportøkonomisk Institutt (TØI) arbeider med problemstillingene.

Taxisentralene forbereder seg til frislippet

(10.10.2019 13:32)

Landets taxisentraler forbereder seg til neste års frislipp av taxiløyver, gjennom å styrke merkevarer og kvalitetsarbeid. Forum for taxisentraler presenterer forslag til nye vedtekter, avtaler og andre tiltak i tråd med den nye loven. Norges Taxiforbund og Forum for taxisentraler deltar i prosjektet "Mobilitetsfloken", som utreder morgendagens transportløsninger.

Gjenvalg i taxiforbundet

(24.09.2019 12:08)

Sentralstyret i Norges Taxiforbund ble gjenvalgt på landsmøtet nylig, med unntak av to nye varamedlemmer. Fra venstre: Frode Sørensen, Agder, Roger Kjønstad, Trøndelag, Jon Ragnar Nilsen, Nordland, leder Øystein Trevland, Vestfold, nestleder Arve Halvorsen, Bergen, Bent Skogli, Østfold, Glenn Tuxen, Oslo. Varamedlemmer (fast møtende) er Øystein Skoglund, Oppland, og Anne Karlsen Hove Oslo.

Taxiforbundet markerer 100 år

(18.09.2019 09:00)

Kommende helg samles landsmøtet i Norges Taxiforbund på Fornebu, og kan feire forbundets 100-årsjubileum. Taxinæringen forbereder seg på frislippet fra neste år, men forbundet regner ikke med at siste ord er sagt. Opposisjonspartiene er derfor invitert til å diskutere en mulig omkamp etter stortingsvalget i 2021. Her møter bl. a. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.