Løyvehaver

For å drive med taxi (persontransport) i Norge, må du ha et løyve.

Løyve utstedes av fylkesmyndighetene, og er det nummeret du ser på siden av taxien og i taklampen, som består av to komponenter; to bokstaver – som forteller hvilke fylke som er løyvemyndighet, og et nummer som forteller hvilket løyvenummer (registreringsnummer i løyveregisteret) denne taxien har.

For å bli løyvehaver må du tilfredsstille lovens krav til kompetanse og garanti. Den som er løyvehaver – ofte også kalt taxieier -, er den som eier løyvet/taxien.


Stortinget har vedtatt endringer i drosjereguleringen. Disse trådte i kraft 1. november 2020.

Her finner du en oversikt over aktuelle spørsmål og svar i forbindelse med nytt drosjeregelverk som trådte i kraft 1. november 2020. Det er viktig at alle som har, eller ønsker å søke om drosjeløyve setter seg godt inn i det nye regelverket. Regjeringen.no, Statens Vegvesen og Skatteetaten er andre viktige kilder til riktig informasjon.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Les også vår personvernerklæring.

Norges Taxiforbund

Lindeberg Næringsvei 26
1067 Oslo
Org.nr. 970237410

Telefon

23 21 04 00

Design: Milla-design.no // Utviklet av: iMaker