Uber er organisert piratvirksomhet, og må stoppes, sier leder Øystein Trevland i Norges Taxiforbund.

Anmelder 105 piratsjåfører

Styret i Norges Taxiforbund politianmelder 105 Uber-sjåfører for brudd på Yrkestransportloven. - Uber er pirattaxi og de som kjører har ikke lovpålagt løyve, sier forbundsleder Øystein Trevland i Norges Taxiforbund.

Pirat-taxiselskapet Uber ble etablert i Norge i 2014, samtidig som Samferdselsdepartementet hele tiden har ment at Uber driver en ulovlig virksomhet. I løpet av det siste året har politiet bøtlagt og avskiltet nærmere 100 Ubersjåfører, og mange har fått inndratt førerkort.

Norges Taxiforbund leverer nå en anmeldelse til politimesteren i Oslo der 105 sjåfører er identifisert.

- Vi håper vår anmeldelse kan være til hjelp for politiet, fordi Uber må stoppes. Dette handler både om trygghet for passasjerer og like konkurransevilkår, sier Øystein Trevland som har store forventinger til at politiet fortsetter å sette en stopper for piratdrosjene.

Styret i Norges Taxiforbund forventer også at skattemyndighetene engasjerer seg for å ettergå alle skattemessige forhold rundt ulovlige Uber.

Norsk drosjenæring består av 6.200 bedrifter og 17.000 ansatte. Næringen skaper verdier for 8,8 milliarder og bidrar med tre milliard kroner i skatt.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Les også vår personvernerklæring.

Norges Taxiforbund

Lindeberg Næringsvei 26
1067 Oslo
Org.nr. 970237410

Telefon

23 21 04 00

Design: Milla-design.no // Utviklet av: iMaker