Enige om taxiløsning på Flesland og Sola

Avinor og Norges Taxiforbund har hatt konstruktive og gode samtaler om innføring av taxi management-systemet på Bergen lufthavn, Flesland.

Partene er enige om en løsning til beste for våre felles passasjerer, og har signert en avtale om prøveordning for trafikkavvikling ved henting av passasjerer. Avtalen tar utgangspunkt i tidligere forslag til avtale som Norges Taxiforbund og Avinor har jobbet sammen om.

Prøveperioden blir vederlagsfri, det vil si at det fortsatt ikke koster noe å hente passasjerer på flyplassen.

Det er enighet om at taxinæringen tar i bruk det nye taxidepotet fra i ettermiddag.

- Vi har hatt en god og konstruktiv dialog, og det er svært gledelig at vi nå er enige om en løsning for å bedre trafikkforholdene på Bergen Lufthavn, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup.

Avinor vil holde bommene til holdeplassene åpne frem til fredag. Dette er for å gi passasjerene på Flesland et taxitilbud samtidig som taxisentralene får tid til å informere løyvehavere og sjåfører, samt å montere brikker i taxiene. I disse dagene styres framkjøringen av biler fra taxi-depotet til holdeplassene manuelt. Fredag morgen tas taxi management-systemet i bruk – fortsatt vederlagsfritt.

- Norges Taxiforbund er meget tilfreds med at holdeplassene er åpne, slik at taxiene igjen får anledning til å betjene felles kunder på flyplassen, sier nestleder i Norges Taxiforbund, Arve Halvorsen (bildet).

Avinor legger opp til tilsvarende framdrift på Stavanger lufthavn, Sola.

Avinor vil uavhengig av dette søke å avklare retten til å kreve vederlag juridisk.Dette blir et parallelt løp som ikke påvirker avtalen i prøveperioden.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Les også vår personvernerklæring.

Norges Taxiforbund

Lindeberg Næringsvei 26
1067 Oslo
Org.nr. 970237410

Telefon

23 21 04 00

Design: Milla-design.no // Utviklet av: iMaker