Avgjørelsen viser at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre, sier direktør Roar Refseth i Norges Taxiforbund.

Uber er ikke delingsøkonomi

Dagens avgjørelse i EU-domstolen stadfester at Uber ikke er delingsøkonomi eller bare en teknologiplattform, men taxivirksomhet, og skal behandles deretter i nasjonale lovverk.

- Avgjørelsen er logisk og kom ikke uventet, ettersom generaladvokaten allerede i mai innstilte på denne konklusjonen, sier direktør Roar Refseth i Norges Taxiforbund.

Avgjørelsen er også i tråd med dommer i Norge, Norden forøvrig og i mange enkeltland innenfor EU. Uber har drevet organisert pirattaxivirksomhet, og har akseptert straffer for dette.

Det viktigste med dommen er at den for godt parkerer Ubers egne, og deres støttespilleres påstander om at de var noe annet enn drosjevirksomhet, og skulle være i en slags gråsone i lovverket. Videre at de skulle representere noe nytt og innovativt, som «ikke kunne forbys».

Avgjørelsen viser også at Uber ikke hadde noe i Delingsøkonomiutvalget å gjøre.

- Mange innen politikk, medier og næringsliv bør gå i sitt lønnkammer i dag, etter at de ukritisk har formidlet Ubers falske narrativ gjennom tre års ulovlig virksomhet i Norge. Det var fullt mulig å avsløre dette fra starten.

Nylig kom nyheten om at Uber fortsetter å drive med milliardunderskudd hvert kvartal, og ikke er en bærekraftig forretningsmodell. Dette vil forsterke seg ytterligere nå det nå er fastslått for hele Europa at selskapet må følge nasjonale lover for persontransport, sier Refseth.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Les også vår personvernerklæring.

Norges Taxiforbund

Lindeberg Næringsvei 26
1067 Oslo
Org.nr. 970237410

Telefon

23 21 04 00

Design: Milla-design.no // Utviklet av: iMaker